De gemeente doet op 29 oktober het licht uit van het stadskantoor, het stadhuis en de binnenpoort tijdens de nacht van de nacht. Doe jij ook je verlichting uit? Doorbreek je gewoonte en kijk of je ook met minder licht kunt.

Ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de achttiende keer georganiseerd.

Waarom de lampen uit?

Overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder. Hierdoor raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand. Een avond het licht uit doen kan je bewust maken van hoeveel lampen je aan doet. Misschien kan dat wel minder? Of een kortere periode?

Ervaar de nacht van de nacht

In verschillende steden worden er activiteiten georganiseerd tijdens deze ‘nacht’. Werk aan het Spoel organiseert dit jaar met Theater aan de Slag een ‘hangavond’. Nieuwsgierig? Lees hier meer over deze avond vol klanken.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties.

 

Datum plaatsing: 25-10-22