Op dit moment staan er 415 afvalbakken in Culemborg die wekelijks via een vaste planning geleegd worden.

Dag in, dag uit zijn twee collega’s met dit werk bezig. De hoogste prioriteit hebben de afvalbakken in de binnenstad, winkelcentra Parijsch, Chopinplein en het stationsgebied. Dit zijn in totaal ± 100 stuks. Op deze locaties worden de afvalbakken vier keer per week geleegd. De overige afvalbakken worden gemiddeld twee keer per week geleegd. Omgerekend komt het er op neer dat er wekelijks ± 1000 keer een  afvalbak legen.

Naast het dagelijks legen van de afvalbakken wordt ook zoveel als mogelijk zwerfvuil opgeruimd. Dit alles nog los van de wekelijkse meldingen van illegale stortingen wat ook geruimd moet worden. Denk daarbij aan bankstellen, wasmachines et cetera. Kortom, veel werk.

Milieu Centraal, 2023 – In Nederland produceren we jaarlijks bijna 490 kilo afval per persoon. Rond de 60 procent daarvan leveren we gescheiden in. Papier en glas staan aan kop: daarvan brengen we meer dan 75 procent naar de papierbak of glasbak. Van het gft wordt 65 procent gescheiden, plastic verpakkingen en drinkpakken zijn in opmars.

 

Harry’s week

Wijkopzichter Harry deelt regelmatig over de werkzaamheden van de buitendienst. Wat doen zij aan het groener maken van de stad? Lees de verhalen van de buitendienst.

 

 

Datum plaatsing: 27-3-23