Laden Evenementen
Last van avocadoschaamte, treintrots of eco-woede?
Natuur- en Vogelwacht & Fransche School vertonen de film ‘Groenkijkers’ met theatraal naprogramma.
Op zondagmiddag 28 april organiseert Theater De Fransche School in samenwerking met de Culemborgse Natuur- en Vogelwacht een belangrijk evenement: de urgente film van Sanne Rovers, waarin zij natuurbeschermers (waaronder haar eigen vader) volgt die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze, hun stukje natuur proberen te beschermen.
Na de film is er een naprogramma met theatergroep De Gouden Haas. Zij organiseren de installatie De Groene Kliniek en zijn zo de eerste fysieke ‘safespace’ ter wereld waar je bij een deskundig team van psychologen terecht kan met je kleine of grote klimaatzorgen.
Bijna 75% van de inwoners van Nederland is bezorgd over zowel klimaatverandering als het verlies aan biodiversiteit. Bovendien geeft de helft van de ondervraagde jongeren in een wereldwijde enquête aan dat deze zorgen zelfs een directe invloed hebben op hun dagelijkse leven. Daarom richtte programmamaker bij Gouden Haas Marieke Nooren de Groene Kliniek op.
Gouden Haas werkt voor De Groene Kliniek samen met een groeiend gezelschap van professionals: klimaatpsychologen, klimaatcoaches en activisten van o.a. klimaatpsychologie.com. Aandoeningen uit De Groene Kliniek zijn ondertussen opgenomen in de toolkit klimaatpsychologie.
De film met naprogramma is op zondag 28 april en begint om 14.30 uur.
Voor meer informatie en tickets: www.theaterdefranscheschool.nl/stadspodium

Deel dit artikel, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant