Laden Evenementen

Het Team van Gonzend Rivierenland komt naar je toe in 2023! Speciaal voor inwoners die bezig zijn met een “Bloemrijk” initiatief, of er eentje willen starten, is er vanaf nu het Rondreizend Bloemrijken Spreekuur. In het deelproject “Bloemrijken” werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Regio Rivierenland aan het realiseren van meer bloemrijke plekken voor wilde bijen en andere insecten (in de openbare ruimte), naar het inspirerende en praktische voorbeeld van Bloemrijk Enspijk. We faciliteren het delen van kennis en ervaring en bieden andere hulp bij het zelf aan de slag gaan voor meer biodiversiteit in de regio.  

Ongeveer één keer per maand vind je het spreekuur in een vestiging van Bibliotheek Rivierenland:

  • Woensdag 26 april, 14.30-16.30 u: Culemborg
  • Woensdag 31 mei, 14.30-16.30 u: Geldermalsen
  • Woensdag 21 juni, 14.30-16.30 u: Kerkdriel
  • Woensdag 12 juli, 14.30-16.30 u: Beneden-Leeuwen

Adviseur Ada Wille (landschapsarchitect, eigenaar van de  Honddijker Theetuin  en ambassadeur voor biodiversiteit) is op deze data aanwezig, evenals Adrieke van Herk (projectleider Bloemrijken). Je bent welkom met al je vragen. Op welke plek doe je wat? Ideeën voor beplanting? Welke voorbewerking van de grond is nodig? Hoe krijg je mensen mee? Welke mogelijkheden voor financiering zijn er? Wanneer en hoe maaien we dat bloemrijke graslandje? Bovendien ontmoet je wellicht ook andere geïnteresseerden.

Neem foto’s, schetsen, plattegrond of andere tekeningen van jouw Bloemrijk mee en we denken direct met je mee!

Meer informatie vind je op www.gonzend.nl. Kijk bij agenda en projecten > Bloemrijken.

Het programma Gonzend Rivierenland wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal FruitDelta Rivierenland, Provincie Gelderland en Duurzaamheidsfonds Betuwewind.

 

Bron: Gonzend Rivierenland

Foto: Anne Marie van Dam

Datum plaatsing: 19-4-23

Deel dit artikel, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant