Op maandagavond 21 november is er in Culemborg een bijeenkomst in het kader van het project ‘Bloemrijken’. Hierbinnen werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan het realiseren van (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen, waar het goed toeven is voor wilde bijen en andere insecten. Meer biodiversiteit, mooi om te zien en leuk om samen mee bezig te zijn.

Inspiratie, kennis en informatie

Ben je betrokken bij een dergelijk initiatief in één van de gemeenten van Regio Rivierenland? Wil je inspiratie opdoen, gelijkgestemden ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen? Je bent van harte welkom bij deze ‘Community of Practice’ in de bibliotheek in Culemborg. Ook als je alleen belangstelling hebt en (nog) niet betrokken bent bij een ‘bloemrijk’ initiatief.

Programma

Globaal bespreken ze de volgende onderwerpen:

  • Terugblik op activiteiten dit najaar en op de werkbladen
  • Wat is biodiversiteit? En specifiek in Rivierenland?
  • Wat doe je in de wintertijd in je Bloemrijk?
  • Aandacht voor de bloeiboog – concrete voorbeelden van beplantingen
  • Wegens succes van de mini-zaaiworkshop tijdens de vorige Bloemrijke(n) bijeenkomst gaan we ook deze keer met iets praktisch aan de slag.
  • Zijn er nog andere onderwerpen die je graag aan de orde ziet komen? Laat het ons weten!

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis, start om 19.30 uur (met inloop vanaf 19:00 uur) en je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar gonzend@defruitmotor.nl. Vermeld bij je aanmelding s.v.p. uit welke gemeente of welke woonkern je komt.

Extra ondersteuning

Initiatieven uit de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Tiel en Buren kunnen i.h.k.v. het project Bloemrijken ook extra ondersteuning krijgen, in de vorm van advies of een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld plantgoed of gereedschap. Meer weten? Kijk op www.gonzend.nl en kom vooral langs op 21 november! Je kunt ook (alvast) een vraag stellen per e-mail.

 

Tekst: Gonzend Rivierenland en de Fruitmotor

Datum plaatsing: 14-11-22