Het NK tegelwippen is van start! Wethouders duurzaamheid van gemeente Culemborg en Buren trappen af.

Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 spelen we het NK Tegelwippen. Alle aangemelde gemeenten gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen. En Culemborg gaat de strijd aan met gemeente Buren! De gemeente met de meest gewipte tegels wint. Doe je ook mee?

Wethouder Duurzaamheid, Daphne Bijvoet de Wit links op de foto: “Met het verwijderen van een paar tegels maak je al verschil. Ik daag iedere Culemborger uit om mee te doen. Niet alleen om te winnen van onze buurgemeente. Veel belangrijker is dat we beter bestand zijn tegen de extreme weersomstandigheden die op ons afkomen.”

Wethouder Duurzaamheid, Martine de Bas van de Gemeente Buren: “Samen gaan we voor een groener Buren. Iedere tegel minder is er één. Zo houden we droge voeten. Doet u mee? Natuurlijk gaan we voor de winst, maar het is vooral belangrijk dat het klimaat wint #duurzaamburen”.

Waarom is het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is bedoeld als stimulans om tegels vaker te vervangen met bloemetjes en plantjes. Meer groen is belangrijk, omdat:

• Het in de zomer vaker heet en droog is. Bloemen en planten houden tuinen koel en bomen zorgen voor schaduw.
• Het regent vaker heel hard. Met bloemen en planten in de tuin loopt het regenwater beter weg.
• Kinderen spelen lekker buiten in een groene tuin. Planten maken de tuin gezellig en gezond.

Wil je in jouw eigen tuin ook stenen vervangen door plantjes? Kijk voor meer informatie op www.culemborgduurzaam.nl/tegelwippen.

 

Bron: gemeente Culemborg

Datum plaatsing: 27-3-23