Culemborg is drie insectenhotels rijker. Ze zijn geplaatst in de groenstrook op het Forteneiland in de wijk Parijsch. De insectenhotels zijn een schenking van Bouwbedrijf Heijmans. Ze zijn gemaakt van resthout en ontwikkeld in samenwerking met Zorgboerderij De Witte Schuur.

Waarom een insectenhotel?

De insectenhotels trekken diverse soorten insecten aan zoals lieveheersbeestjes, solitaire bijen, graafwespen, vlinders en gaasvliegen. Het gaat al lange tijd niet zo goed met insecten, terwijl ze erg nuttig zijn voor mens en milieu. Ze hebben zelfs een niet te onderschatten functie als het gaat om natuurlijk evenwicht en biodiversiteit. Het insectenhotel kan worden ingezet om de afname van de insectenpopulatie tegen te gaan. Op die manier krijgen ze alle ruimte om tot rust te komen en te nestelen.

Ook een insectenhotel plaatsen? Kies je juiste locatie

De ideale locatie voor een insectenhotel is een zonnige en vooral windvrije locatie. Richt de voorkant van het insectenhotel daarom naar het zuiden. Een insectenhotel wordt meestal op ooghoogte geplaatst, zodat je de insecten kunt observeren en de insecten minder last hebben van bijvoorbeeld katten en opspattend regenwater.

Datum plaatsing: 19-6-24