De eerste ronde van de tegeltaxi was een succes. De tegeltaxi haalde 2400 tegels* op bij in totaal 22 adressen. De tegeltaxi is een onderdeel van de deelname van Culemborg aan het NK Tegelwippen. Op 5 oktober staat er nog een rit gepland, je kunt je nog aanmelden.

NK Tegelwippen

Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 doet Culemborg voor het eerst mee met het NK Tegelwippen. Alle aangemelde gemeenten gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen om zo meer klimaatproof te worden. Jij kunt zelf meedoen door tegels uit je eigen tuin de vervangen voor planten en bloemen en je gewipte tegels aan te melden op www.nktegelwippen.nl.

Culemborg vs Buren

Culemborg heeft dit jaar gemeente Buren uitgedaagd om zo op een sympathieke manier competitie op te zoeken. Op dit moment ligt Culemborg voor in de strijd met 14.663 gewipte tegels. Hiermee staat Culemborg op de 6e plek van alle deelnemende kleine gemeentes.

Meld je aan voor de tegeltaxi van 5 oktober

Op 5 oktober gaat de tegeltaxi nog een keer rijden en er is nog plek. Ga naar www.culemborgduurzaam.nl/tegelwippen voor de voorwaarden en om je aan te melden.

*In totaal werd er 220m2 aan tegels opgehaald. Berekend met gemiddelde 11 tegels per m2 maakt dat er ongeveer 2400 tegels zijn opgehaald.

 

Datum plaatsing: 31-7-23