Het Rijk verleent eenmalig een energietoeslag van € 800,- voor inwoners met een laag inkomen. Hiermee wordt een klein deel van de stijgende energieprijzen gecompenseerd. Controleer of je in aanmerking komt voor de toeslag en vraag het aan.

Er zijn voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen van de energietoeslag. Op de website van de gemeente vind je de complete lijst van voorwaarden. Over het algemeen geldt: zit je onder de 120% van de bijstandsnorm? Dan kom je misschien in aanmerking.

Moet ik de energietoeslag zelf aanvragen?

De energietoeslag ontvang je automatisch als je een uitkering via Werkzaam ontvangt of in de periode 1 januari 2021 tot 1 april 2022 bijzondere bijstand of individuele inkomenstoeslag hebt ontvangen of gebruik hebt gemaakt van de collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een laag inkomen. In deze gevallen hoef je niks te doen. 

Je ontvangt een brief met informatie en wordt het geld op je rekening gestort. In alle andere gevallen, kun je de toeslag zelf aanvragen via deze website. Meer informatie of hulp nodig bij de aanvraag? Lees verder op: Energietoeslag | Gemeente Culemborg.

 

Datum plaatsing: 1-6-22