Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 april was FIXbrigade Culemborg samen met vrijwilligers van Stichting Present actief in de Debussystraat. De klussers hielpen de bewoners met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in huis, zoals tochtstrips en radiatorfolie. Ruim de helft van de woningen in de straat is op deze manier energiezuiniger en tochtvrij gemaakt. Bewoners kregen vooraf een brief over de klusactie en konden zich kosteloos aanmelden. Daarvan maakten 15 huishoudens gebruik.


Klushulp, koffie en soep

Tijdens de straatactie konden mensen langskomen voor koffie, thee en een praatje in een partytent van Kleurrijk Wonen. Een bewoner van 80 vertelt: ‘Ik ben erg blij met de FIXbrigade, ze zijn bij mij al langs geweest, heel fijn. Ik heb meteen mijn buren over ze verteld.’ Op donderdag was er tomatensoep in buurthuis De Salaamander, verzorgd door leerlingen van het KWC en kok Rob. En op vrijdag kwam Tim de Kroon (gemeenteraadslid) helpen met klussen. ‘Mooi wat de FIXbrigade doet: de bewoners zijn er geweldig mee geholpen.’

Elke twee weken een straatactie

FIXbrigade Culemborg organiseert in mei en juni elke twee weken een straat- of wijkactie, waarbij alle bewoners gratis klushulp kunnen krijgen. Mensen ontvangen vooraf een brief met alle informatie, dus houd je brievenbus in de gaten. Maar je kunt je woning ook direct aanmelden voor een individueel fixbezoek. De wachttijd is nu kort, terwijl die in de winter tot enkele maanden kan oplopen. Aanmelden kan via fixbrigadeculemborg.nl.

 

Plaatsing: 5-2024