Culemborg heeft sinds maart een eigen FIXbrigade. Dit zijn klussers die bij inwoners thuis komen helpen met kleine energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. FIXbrigade Culemborg helpt mensen met een slecht geïsoleerde woning, met energielabel D of lager. Het werk dat de FIXbrigade doet is gratis, net als de materialen. Kan jij hulp gebruiken bij energiebesparing? Meld je woning dan snel aan voor hulp van FIXbrigade Culemborg.

Gratis hulp

Klussers Jori, Heico en Bart hebben de afgelopen maanden al veel inwoners van Culemborg geholpen met energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van brievenbusborstels en het slimmer instellen van de cv-ketel. Jori: “We komen eerst bij mensen thuis kijken welke maatregelen er nodig zijn. We geven dan ook advies hoe je energierekening omlaag kan door je gedrag aan te passen. Het uitvoeren van de maatregelen duurt meestal 1 tot 3 uur. Mensen betalen hiervoor niets, want de FIXbrigade krijgt subsidie van de gemeente. Hiermee willen we inwoners ondersteunen die moeite hebben om de energierekening te betalen”.

Meld je woning aan

Wil je ook hulp van FIXbrigade Culemborg bij de uitvoering van kleine energiebesparende maatregelen? Meld je woning aan via het formulier op www.fixbrigadeculemborg.nl. Je vindt daar ook uitleg over de FIXbrigade in het Engels en Arabisch.

 

Datum plaatsing; 9-10-23