Ga jij tegels vervangen met groen? Bestel dan de gratis tegeltaxi. De tegeltaxi rijdt langs op 29 juni of 5 oktober 2023.

Culemborgduurzaam.nl en gemeente Culemborg hebben op 29 juni en 5 oktober een tegeltaxi geregeld tijdens de actie van NK tegelwippen. Bewoners die zelf tegels uit hun eigen tuin inwisselen voor planten en bloemen kunnen aanspraak maken op de taxi die gratis bij jou de tegels komt ophalen.

Beter bestand tegen klimaatverandering

Met de tegeltaxi wil de gemeente bewoners ondersteunen als ze ‘grijs ruilen voor groen’ om zo beter bestand te zijn tegen droogte en wateroverlast. Ook creëer je met een groene tuin een fijne leefomgeving voor insecten en vogels wat goed is voor de biodiversiteit.

Voorwaarden tegeltaxi

Er is een aantal voorwaarden vastgesteld om misbruik te voorkomen.

– Natuurlijk komt de tegeltaxi alleen bij je langs als je tegels vervangt voor gras, planten of
ander groen. Kunstgras valt hier helaas niet onder.
– Deze actie is bedoeld voor inwoners van Culemborg. Bedrijven tellen dus niet mee.
– Een adres = 1 aanmelding
– Melden te weinig mensen zich aan, dan kunnen we de tegeltaxi niet laten rijden. Dit hoort u uiterlijk twee dagen vóór het ophaalmoment. We hopen natuurlijk niet dat dit gebeurt, dus vertel zoveel mogelijk anderen over de tegeltaxi.
– De tegeltaxi komt langs als u minimaal 2m2 en maximaal 20m2 tegels of klinkers aanbiedt. Grind, zand, grond, planten of ander afval neemt de tegeltaxi niet mee.
– Graag de avond van te voren uw tegels op een veilige plek aan de straat, zodat mensen er makkelijk langs kunnen.
– De tegels mogen op 28 juni/4 oktober pas ná 16.00 uur aan de straat.
– De tegeltaxi is een vrachtwagen, dus het is belangrijk de tegels niet achter een parkeerplaats of te dicht bij een obstakel als een lantaarnpaal, boom of muur te plaatsen.
– Het aantal aanmeldingen is beperkt. Vol = Vol

Lees meer over het NK Tegelwippen in Culemborg.

 

Datum plaatsing: 26-4-23