De afgelopen twee jaar stond De Groothandel meerdere keren in en voor het Zandpand op de Oude Vismarkt. Toen daar een plekje vrijkwam aarzelde eigenaresse Afke de Groot geen moment. ‘Het is zo’n mooie plek vol creativiteit midden in het centrum. Bovendien werd er tijdens de pop-ups heel positief gereageerd op mijn kleding.’

Duurzame kleding vinden is niet zo gemakkelijk. Nieuw geproduceerde duurzame kleding is vaak heel duur als je de prijzen van fast fashion gewend bent. Daarnaast is het steeds lastiger mooie kwaliteitskleding vinden in kringloopwinkels. Die hangen vol recente kleding uit de fast fashion industrie. Met De Groothandel wil Afke met aandacht en liefde geselecteerd vintage bieden. Om daarmee de zoektocht van mensen naar betaalbare duurzame kleding gemakkelijker maken. Én leuker, want een bijkomend voordeel van vintage is dat de kledingstukken uniek zijn. Hierdoor kunnen de klanten kiezen voor items die echt bij hun persoonlijke stijl passen. Afke: ‘Ik ga voor dubbel duurzaam. De kleding zelf is duurzaam en mijn doel is bereikt als klanten er duurzaam blij mee zijn’.

De winkel van de Groothandel is in ieder geval open op woensdag- en vrijdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14 .00 uur. En altijd als de deuren van het Zandpand open staan.

Volg ze ook op Instagram: www.instagram.com/degroothandel

 

Datum plaatsing: 21-8-23