Culemborg fietst 3 september de hele stad door! Op deze dag zetten we alle inwoners die zich betrokken voelen bij hun buurt in het zonnetje. Op de fiets of te voet kun je langs verschillende organisaties en initiatieven in Culemborg. Aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen vertellen vrijwilligers daar hoe zij zich inzetten voor de stad. Op iedere locatie is iets te zien of te doen en ontmoet je nieuwe mensen

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, afgekort SDG) zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen zijn afgesproken door landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Ze zijn een wereldwijde wegwijzer voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Wil je graag meer weten over de duurzame ontwikkelingsdoelen? Ga naar www.sdgnederland.nl.

Programma

➡️ 13.00 uur – Feestelijke opening door burgemeester Gerdo van Grootheest bij het Odensehuis. Adres: Prijsseweg 1, 4105 LE Culemborg
➡️ 13.15 – 16.00 uur – Fiets- en wandelroute

Na de feestelijke opening zijn de locaties geopend. Starten kan waar en wanneer je wil. Dorine Ottevanger (directeur ElkWelzijn) en Daphne Bijvoet (wethouder gemeente Culemborg) fietsen ook mee op de tandem.

Plattegrond

Meer informatie over alle locaties en initiatieven vind je op de plattegrond. Gebruik de plattegrond om zelf een route uit te stippelen. Je kunt de plattegrond vanaf 29 augustus ook ophalen bij het stadskantoor, bij ElkWelzijn of op 3 september bij de verschillende locaties.

Verzamel stempels

Vind je het leuk om langs zoveel mogelijk plekken te gaan en alle Duurzame Ontwikkelingsdoelen te verzamelen? Op alle locaties ligt een stempel klaar die je kunt gebruiken voor de stempelkaart op de achterkant van de plattegrond.

Iedereen kan deelnemen aan de fiets- en wandelroute en opgeven is niet nodig. Aanmelden is niet nodig.

Klik hier voor een grotere routekaart.

initiatievenfeest culemborg

Bron: gemeente Culemborg

Datum plaatsing: 25-8-2022