Op 10 en 11 november gaan zo’n 70 jongeren van verschillende scholen uit de regio aan de slag met uitdagingen van de energietransitie. 24 uur lang. Leerlingen uit het voorgezet onderwijs, mbo en hbo gaan in multidisciplinaire teams werken met de methode Design Thinking en focussen zich op de uitdagingen aangedragen door het werkveld. De Challenge owners zijn Alliander, Gemeente Tiel, Rabobank West-Betuwe en De Vree en Sliepen.

De jongeren gaan met de uitdagingen aan de slag. Dit laat hen kennismaken met de sectoren, leren over de uitdagingen en ontdekken wat zij zelf hierin kunnen betekenen. De energiesector heeft mensen nodig die de transitie gaan realiseren. Maar.. Hoe weet je als jongere dat je hier carrière in kunt maken, dat er vele mogelijkheden zijn? Deze Hackaton biedt inzicht.

De volgende scholen doen hieraan mee: de Lingeborgh , ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, HAN, Lingecollege, ROC Rivor.

Uitnodiging 11 november 2022

Na 24 uur innoveren is het op vrijdag 11 november tijd om de oplossingen te presenteren aan de deskundige jury en andere deelnemers. Wie zal er winnen? Je bent van harte welkom bij deze pitches!

Programma

Vanaf 10.30 uur ben je van harte welkom om alvast de sfeer te proeven. De deelnemers zullen dan de laatste hand leggen aan hun presentaties.

Om 11.00 uur starten de pitches, de teams presenteren hun oplossingen en de jury beslist wie de winnaar wordt. We sluiten rond 12.00 uur af met een drankje. We nodigen je graag uit om bij dit unieke moment aanwezig te zijn.

Meld je hier aan voor de presentatie van de 24 uur van Rivierenland Klimaat Hackaton.

S-Tec en HUB Rivierenland

De organisatie ligt in handen van S-Tec (lees het interview met Stephan van Tongeren over S-TEC) en HUB Rivierenland.

 

Datum plaatsing: 10-10-22

Bron: S-Tec & HUB Rivierenland