Klimaatburgemeester Judith van Loon is klimaatburgemeester 2021/2022 en organisatieontwikkelaar. Ze vertelt ons over haar rol als klimaatburgemeester van Culemborg en welke duurzame keuzes zij zelf maakt.

“Als ik vervoer nodig heb, gebruik ik de elektrische deelauto van de Coöperatie Auto en de trein. Mijn huis in de binnenstad heb ik vijf jaar geleden duurzaam verbouwd. Ik ben nog een deel van het dak aan het na-isoleren. Als lid van de lokale coöperatie Vrijstad Energie deel ik kennis en ervaring met andere Culemborgers. Nieuwe kleding en spullen doe ik liever niet. Ik houd ervan om ‘circulair’ te shoppen en me te verwonderen over de mooie en bruikbare dingen die ik tegenkom.”

Minder op de Meter

In het dagelijks leven is Judith organisatieontwikkelaar en heeft zij de kennis en kunde om een belangrijke bijdrage te leveren aan het project ‘Minder op de Meter’. Een project waarin je samen met je straat/buurtgenoten zicht krijgt in wat het verduurzamen van je huis oplevert. Goed voor je energierekening, meer comfort in huis en het heeft een positieve impact op ons klimaat.

Wat is de rol van klimaatburgemeester?

De klimaatburgemeester motiveert en inspireert je om een bijdrage te leveren aan een gezond klimaat. Tijdens de nationale klimaatweek draagt ze haar stokje over.

Op iedereendoetwat.nl vind je informatie om te kijken wat jij kunt doen.

Bron: verschenen in Het Kontakt – Culemborgse Courant, september 2022

Datum plaatsing: 3-10-22