Op woensdag 31 augustus om 14.30 uur wordt het Pleintje van Morgen geopend door wethouder Daphne Bijvoet. Iedereen is van harte welkom om bij de opening op Kinderboerderij De Heuvel aanwezig te zijn.

Pleintje van Morgen is een Regio Deal project waarin onderzocht wordt hoe grondstoffen uit gescheiden ingezamelde plastic verpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) hergebruikt kunnen worden. Avri levert grondstoffen voor de Pleintjes van Morgen uit het gescheiden ingezamelde afval. Samen met ketenpartners maakt De Verschilmakerij hiervan straatmeubilair zoals bankjes, lantaarns, speeltoestellen, verkeersborden en bloembakken. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt van Werkzaak monteren en plaatsen het meubilair.

Fijne plek met educatieve waarde

Het Pleintje van Morgen is een fijne plek om even te zitten, een praatje te maken of de kinderen te laten spelen. Ze kunnen zich vermaken op het speeltoestel of het Duurzame Aart Bol spel spelen dat op de grote picknicktafel geprint is. Bij elk product staat een bord met uitleg over de achtergrond.


Bron: gemeente Culemborg en Kinderboerderij De Heuvel

Datum plaatsing: 29-8-22