De slimme bandenpomp is al 2.771 keer gebruikt. De slimme bandenpomp staat ter hoogte van Wethouder Schoutenweg 6 staat (aan te rijden via Rietveldseweg, ingang Parc Beaugarde) en staat sinds juni 2022 in onze gemeente. Daarmee is 21.375 liter brandstof bespaard, 459 versleten banden voorkomen, 72.083 kilo CO2 uitstoot en € 74.462,- euro bespaard. Voorheen stond de bandenpomp aan de Eidereend/ Prijsseweg.

Een slimme bandenpomp is een pomp waarmee je de banden van je auto kunt oppompen en ook direct kunt zien wat je daarmee bespaard. Een goed opgepompte band is zuiniger en gaat langer mee. Daardoor bespaar je brandstof (2% tot 5%) en is het goed voor het milieu (minder microplastic, fijnstof- en stikstokuitstoot). Daarnaast biedt het meer rijcomfort en is het veiliger i.v.m. kortere remweg. De slimme bandenpomp is vrij te gebruiken en gratis.

Wist je dat 60% van de auto’s onderspanning heeft?

Waarom niet een gewone bandenpomp?

Onafhankelijk onderzoek van CE Delft bevestigt dat 51% van de automobilisten nog steeds onderspanning heeft na het oppompen van de banden bij de gangbare luchtpompen. Dit komt omdat de meeste mensen hun banden oppompen als ze warm zijn. Nog opvallender: 37% rijdt daar weg met een lagere bandenspanning dan ze kwamen.

Ook bij GECU Tankstation (Randweg 12) staat een slimme bandenpomp. Deze is momenteel buiten gebruik i.v.m. een verbouwing.

Bekijk de exacte locaties van de slimme bandenpomp

Lees meer over de slimme bandenpomp

 

Datum plaatsing 15-1-24