Sindskort is Suzanne Vrinte uit Culemborg Klimaat Ambassadeur voor Klimaat Actief Rivierenland. Groen speelt zowel in haar privé als zakelijke leven een rol. Eerst verspreidde ze kennis over het eten van biologische boeren door op het erf te vertellen over de groenten van het land, nu schrijft ze er stukken over, zelfs voor verschillende opdrachtgevers. In dit artikel leer je van haar hoe ze haar tuin vergroende. 

“Ik kocht in 2020 een huis met een betegelde tuin. Samen met mijn man besloot ik actie te zetten op het vergroenen van de tuin: want je kunt lekker bezig zijn in zo’n groene tuin, groen levert rust op en de kinderen leren over de natuur. Er groeit nu van alles in onze tuin. Denk aan sneeuwklokjes, bosaardbeitjes, zonnebloemen, rode bessen, bomen, struiken. Ik zal je vertellen hoe dat zo snel is gelukt.

  1. We hebben de tegels uit onze tuin gehaald
  2. We hebben het zand onder de tegels vandaan gehaald
  3. We hebben aarde toegevoegd aan de grond
  4. We hebben wormen toegevoegd aan de aarde
  5. We hebben dingen geplant: bloemen, struiken, groentes, fruit

Ik heb nog een paar tips voor je hoe je dingen kunt planten of welke dingen je het beste kunt planten:

  • Als je plantjes in de potgrond wilt zetten, kijk dan goed welke soort potgrond je koopt, vermijd degene met turf erin, er zijn duurzamere alternatieven bijv. op basis van kokosvezel. Turf is zoals aardolie: eindig en niet hernieuwbaar.
  • Als je compost over de bodem van je tuin wilt strooien, kijk dan eens of je bij de gemeente gratis compost kunt opvragen: soms komen ze het zelf leveren.
  • Als je bloembollen plant, plant liever biologische bloembollen, daar blijven de bijen en andere insecten gezonder bij!”


Hofweb-2790-LR

 

 

 

 

 

Kijk hier het filmpje als je meer uitleg wil.

Bron: Klimaat Actief Rivierenland

Datum plaatsing: 28-6-22