De tegeltaxi haalde 2299 tegels* op bij in totaal 22 adressen. Daarmee staat Culemborg voorlopig op de eerste plek (van kleine gemeenten) én van Poule Rivierenland tijdens het NK Tegelwippen. 

Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 doet Culemborg weer mee met het NK Tegelwippen. Alle aangemelde gemeenten gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen om zo meer klimaatproof te worden. Jij kunt zelf meedoen door tegels uit je eigen tuin te vervangen door planten en bloemen en je gewipte tegels aan te melden op www.nk-tegelwippen.nl.

Poule Rivierenland

Culemborg heeft dit jaar meerdere gemeenten uit de regio Rivierenland uitgedaagd voor een regionale tegelwip-battle. Dit jaar strijdt Culemborg in het speciaal tegen West Betuwe, Tiel, Buren en Zaltbommel. Zo kunnen we elkaar op een sympathieke manier stimuleren om aan de slag te gaan met het klimaatproof maken van onze gemeenten. Momenteel staat Culemborg eerste in de poule.

Tegeltaxi 14 oktober

Op 14 oktober staat er nog een rit van de gratis tegeltaxi gepland, je kunt je aanmelden via www.culemborgduurzaam.nl/tegelwippen.

*In totaal werd er 209 m² aan tegels opgehaald. Berekend met gemiddelde 11 tegels per m² maakt dat er ongeveer 2299 tegels zijn opgehaald.

Datum plaatsing: 12-6-24