IVN Gelderland zoekt twintig particulieren voor het ultieme doe-het-zelfproject: het planten van een Tiny Forest in je eigen achtertuin! Doe-het-zelf, maar niet alleen, want zij gaan je helpen. De ondersteuning bestaat onder andere uit een cursus Tiny Forest-plantmethode, een financiële bijdrage voor materiaalkosten en toegang tot de online leergemeenschap van Tiny Forest. De deadline is 31 augustus 12.00.

De afgelopen 2 jaar heeft IVN Gelderland met ondersteuning van de provincie Gelderland al vijftig Tiny Forests in Gelderse achtertuinen kunnen realiseren. De subsidieregeling ‘Een Tiny Forest in je Gelderse achtertuin’ is nu weer beschikbaar! Tot 31 augustus 12.00 uur kun je je opgeven.

In heel Nederland schieten de Tiny Forests als paddenstoelen uit de grond. Er liggen er ondertussen al meer dan 250 waarvan 100 bij mensen in de achtertuin. IVN Gelderland wil meer mensen enthousiasmeren en helpen om hun droom te realiseren: een eigen Tiny Forest in de achtertuin.

Welke ondersteuning krijg je van IVN Gelderland?

  • Een cursusdag Tiny Forest-plantmethode op 13 september in Nijmegen  (10.00-17.00 uur) uur) t.w.v. 400 euro.
  • Voorbereidende thuiswerkopdrachten die als input dienen voor de cursusdag.
  • Cursusmap met daarin o.a. handboek plantmethode Tiny Forest en aanvullende materialen
  • Toegang tot onze online leergemeenschap Tiny Forest. Een terugkomdag begin april (facultatief, niet verplicht) Een financiële bijdrage van 1250 euro voor materiaalkosten (grondbewerking, bodemsupplementen en aanschaf boompjes).
  • Tip: IVN werkt samen met Urgenda en hun campagne MeerBomenNu. Je kunt je eigen bijdrage (900 Euro) verlagen door tijdens een oogstdag in je eigen regio onder begeleiding van een MeerBomenNu oogstbegeleider inheemse bomen te oogsten en in je Tiny Forest te planten. 

Kom ik in aanmerking?

Woon je in Gelderland en wil jij een Tiny Forest in jouw achtertuin of tuin planten en deze later minimaal drie jaar lang gedeeltelijk openbaar stellen? Dan kun je je aanmelden. Belangrijk is dat je voor eind maart 2023 kunt planten en dat je Tiny Forest minimaal tien jaar mag blijven staan.

Criteria, voorwaarden en aanmelden

Criteria en voorwaarden kun je lezen op de website van IVN of meld je gelijk aan via het aanmeldformulier.

Meer weten over het aanleggen van een Tiny Forest? Download het Handboek.

 

Tekst: IVN Gelderland
Datum plaatsing: 29-8-22