Energie

Lees meer over

Afval & Hergebruik

Lees meer over

Natuur

Lees meer over

Hitte & Wateroverlast

Lees meer over

Vervoer

Wist je dat maar liefst een derde van het energieverbuik in diesel zit? Hier is nog veel op te besparen. Gelukkig biedt Culemborg de mogelijkheid om het anders aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het reizen met de trein of bus. En ook in verkeersplannen wordt de bereikbaarheid met de fiets een steeds grotere prioriteit. Ook komen er steeds meer laadpalen in onze gemeente wat de drempel om over te gaan op elektrisch rijden elke dag kleiner wordt.

Duurzaam vervoer Culemborg

Keuzehulp duurzaam vervoer

  • Welke duurzame alternatieven zijn er voor jouw autogebruik?

  • Hoeveel geld kun je besparen?

  • Hoeveel minder CO2 uitstoot kun je verminderen?

Wel eens gedacht aan een auto delen of huren in Culemborg?

Eigenlijk best apart dat de meeste huishoudens één of twee 5-persoons auto’s voor de deur hebben staan en deze niet dagelijks gebruiken. Gebruik jij niet zo vaak een auto en zou je geld en energie willen besparen. Dan kun je overwegen om af en toe een deelauto te huren of aan te bieden. Als je je eigen deelauto aanbiedt kun je wellicht aanspraak maken op een gereserveerde parkeerplaats. Hiermee verminder je autobezit, files, autogebruik, CO2-uitstoot, parkeerdruk en de individuele kosten voor het gebruik van de auto.

Elektrische auto’s & laadpalen in Culemborg

Vier tips om zuiniger te rijden

Alternatieven voor de auto

Auto versus e-bike

Judith heeft haar auto de deur uitgedaan

Wat staat er op planning omtrent duurzaam vervoer in Culemborg?

Om ervoor te zorgen dat Culemborg op gebied van verkeer in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijft, heeft de gemeente Culemborg het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP) opgesteld. In dat plan staat hoe de infrastructuur er in Culemborg over 10 jaar uitziet. De komende jaren gaat Culemborg aan de slag met:

  • Ruimte voor fietsen en lopen

  • Veilige autoroutes

  • Deelmobiliteit

  • In gesprek met NS over treincapaciteit en aansluiting nachtnet

  • Duurzame bevoorrading binnenstad

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP)

Artikelen

  • appels en peren plukken culemborg

Ga je mee fruit en noten plukken?

Er vindt dit jaar geen speciale fruitplukdag plaats. Je mag wel op eigen gelegenheid appels en peren te plukken in de Armenboomgaard en de Nachtegaallaan. De hekken staan niet open, maar je mag hier over Lees meer >

Ring-Ring beloont fietsers met kortingen

Tegenwoordig heeft fietsen niet alleen een positief effect op je gezondheid, maar ook op je portemonnee. Ring-Ring beloont gebruikers voor hun fietskilometers (Fkm). Fietserbond Culemborg, de werkgroep Sfeer & Beleving Toekomstbestendige Binnenstad Culemborg en Lees meer >