Op 10 april kreeg de door buurtgenoten gerunde warmtebedrijf Thermo Bello landelijke aandacht met een artikel in de Volkskrant.

Je zult maar als bewoner verantwoordelijk zijn voor het warmtenet dat de huizen in je wijk verwarmt. En dan, als er op een gure novemberdag een boom op een pleintje wordt geplant, raakt een van de buizen beschadigd. Het warme water spuit naar boven en niet veel later zit de hele buurt in de kou.

‘Van zulke calamiteiten heb ik wat grijze haren gekregen, gelukkig zijn die er maar heel zelden’, grijnst Gerwin Verschuur (58), bewoner van de Culemborgse ecowijk Lanxmeer. Hij is tevens directeur van het door een groep buurtgenoten gerunde warmtebedrijf Thermo Bello. Dat houdt, met warmte die wordt onttrokken aan drinkwater, zo’n 230 huizen, twee scholen en een handjevol bedrijven op temperatuur. Het is vooralsnog een van de zeer weinige Nederlandse warmtenetten die geheel in handen zijn van bewoners.”
Lees het hele artikel.

https://www.volkskrant.nl/binnenland/in-culemborg-runnen-bewoners-zelf-een-warmtenet-naar-deens-voorbeeld-is-dit-de-toekomst

Datum plaatsing: 15-4-24