26 maart start de landelijke Week van de Groene tuin. Ook in gemeente Culemborg kunnen inwoners een middag mee ‘groen doen’. Culemborg voor Elkaar biedt diverse acties: het vergroenen van tuin of balkon, buurtgenoten helpen ‘om de bloemetjes samen buiten te zetten’, opschoonacties en speciaal voor bedrijven de optie voor een maatschappelijk ‘tuin-uitje’.

“De start van de lente betekent dat er weer veel groene handjes nodig zijn. Er is een groeiend tekort aan tuin- en natuurvrijwilligers. Daarom organiseren we een aantal verrassende acties waar iedereen aan mee kan doen én blij van wordt. Want lekker buiten goed doen, doet jezelf ook goed”, aldus Milou Oomens, projectleider van Culemborg voor Elkaar.

Samen de bloemetjes buiten zetten

Op www.culemborgvoorelkaar.nl vind je verrassende vergroeningstips voor tuin, balkon en straat die in een middag samen met familie of buurt te doen zijn. Ook vind je een overzicht van tuintjes van buurtgenoten die een extra paar groene handjes nodig hebben. Milou Oomens: “Er is veel vraag naar tuinvrijwilligers om ‘samen de bloemetjes buiten te zetten’. In zo’n tuin glow up zorgen we in een middag dat een tuintje weer lenteklaar wordt voor een inwoner die dat zelf niet meer kan.”

Harketing managers gezocht

“Kleine groepen zoals bedrijven, vrienden of familie kunnen zich op Culemborg voor Elkaar aanmelden voor een maatschappelijk teamuitje met een groen tintje: het ‘tuin-uitje’. Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe iemand opfleurt als ‘ie weer naar buiten kan.” Aldus Milou Oomens.

Groene agenda

Culemborg voor Elkaar verzamelt ook alle landelijke groene activiteiten die je in Culemborg kunt doen. Zo kun je makkelijk een uurtje meedoen aan de Landelijke Opschoondag voor je straat op 23 maart, de Bijenhotel challenge of Tegelwip challenge. “Meer dan een uurtje mag natuurlijk ook”, lacht Milou Oomens. “En neem ook hier gezellig iemand mee, want het zijn allemaal dingen die je samen kunt doen. Dat is gezellig en verdubbelt de impact!”

 

Meer informatie: www.culemborgvoorelkaar.nl/groendoeners

 

Datum plaatsing: 17-3-24