Op dinsdag 27 juni wordt gestart met de herinrichting van ‘t Hof in Culemborg. Half september is ’t Jach aan de beurt. Deze belangrijke gebieden worden groener en aantrekkelijker waardoor de entree naar de binnenstad aangenamer wordt. Bij de nieuwe inrichting is ook rekening gehouden met onze klimaatverandering.

Op warme dagen zorgen planten en bomen voor verkoeling. Bij hevige regenbuien wordt water tijdelijk vastgehouden in groenvakken. Daarnaast bevordert de beplanting onze biodiversiteit. Vogels en insecten krijgen meer ruimte om voedsel en bescherming te vinden. Ook blijft het aantrekkelijker maken van onze stad een belangrijk doel. Met meer groen en bankjes wordt het verblijf prettiger. In het nieuwe ontwerp van ’t Hof blijft er aandacht voor onze historie. De oude stadsmuur krijgt bijvoorbeeld led verlichting. En ook na de herinrichting blijft er ruimte voor de jaarlijkse kermis. ’t Jach wordt voorzien van een parkachtig karakter waar de auto te gast is en de fietser en voetganger meer groen beleven.

Bereikbaarheid

De aannemer Gebroeders de Ronde voert het werk in fases uit. Hierdoor blijven de parkeerplaatsen zo veel mogelijk bereikbaar tijdens de werkzaamheden. De binnenstad blijft bereikbaar voor autoverkeer. Voor de Culemborg Blues (26 augustus) zijn de eerste twee fases afgerond. Na de Blues start de derde fase. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes. Om te zien aan welke delen gewerkt wordt, kun je de fases van de werkzaamheden volgen via de website van de ontwikkelaar: https://gebrderonde.nl/jachenhof/

Aantrekkelijke en duurzame binnenstad

Voor het verbeteren van onze leefomgeving werken we samen met het Collectief Centrum CLMBRG – werkgroep Aantrekkelijke Omgeving Binnenstad, vastgoedorganisaties, ondernemers, omwonenden en belangengroepen. Meer over lokale projecten vind je op www.culemborg.nl/projecten.

’t Jach is ontworpen door Bureau Waardenburg ecology

 

Tekst: gemeente Culemborg

Datum plaatsing: 26-6-23