Daphne Bijvoet is sinds dit jaar wethouder in Culemborg. In haar portefeuille zit o.a. onderwijs, werk en inkomen, maar ook duurzaamheid. Ze licht kort haar visie op duurzaamheid toe en vertelt wat de gemeente doet aan het verduurzamen van onze leefomgeving.

“Ook als gemeente bouwen we actief aan een duurzaam Culemborg. De stappen hiernaar toe doen we door in gesprek te gaan met u als inwoner. We kijken hierbij hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen. Veel inwoners en ondernemers hebben hun woning of vervoermiddel al verduurzaamd. Voor inwoners die wel willen maar niet weten hoe, is het project ‘Minder op de Meter‘. Dit project wordt uitgevoerd door Vrijstad Energie en daarnaast hebben we stimuleringsregelingen zoals de duurzaamheidslening en de stimuleringslening. Ik vind het ook mooi om te zien dat veel lokale ondernemers duurzame oplossingen bedenken.”

Behouden en bevorderen van groen

“Als gemeente behouden en bevorderen we ook groen zoals bomen en planten in gebieden als Volencampen, de waterpartijen in Parijsch, de Plantage en de Redichemse Waard. Ook in wijken zorgen we dat er meer planten, bomen en bloemen komen. Er wordt minder frequent gemaaid om de biodiversiteit te stimuleren. Er liggen nog veel meer ideeën om te bouwen aan een duurzaam Culemborg. En ik verheug mij op de samenwerking met inwoners, om een duurzaam Culemborg te realiseren.”

Lees meer over de wethouder haar portefeuille en nevenfuncties op de website van Culemborg.

Wethouder duurzaamheid culemborg

Bijschrift: Daphne Bijvoet (41), wethouder duurzaamheid ging een weekend naar Texel met een elektrische camper.

 

Bron: verschenen in Het Kontakt – Culemborgse Courant, september 2022

Datum plaatsing: 3-10-22